In 10 stappen jouw succesvolle WordPress website bouwen

Elk project is maatwerk en om van jouw WordPress website een succes te maken doorlopen we de volgende 10 stappen.

1. Wat zijn jouw wensen en doelen?

Laten we beginnen met een fijne (online) kennismaking, ik ben benieuwd naar je bedrijf, het concept, de doelgroep jouw doelstellingen en je wensen en verwachtingen. Hoe ziet jouw ideale website eruit en wat zijn de benodigde functies? Dit vertalen we in een opdrachtomschrijving, wat de basis wordt voor de ontwikkeling van jouw website.

2. Offerte op maat

Na de intake ontvang je een vrijblijvende offerte en een duidelijke opdrachtomschrijving. Zo weet je van te voren precies waar je aan toe bent. Mocht je tijdens de ontwikkeling van de website je wensen bijstellen dan hoor je van te voren of dit consequenties heeft voor de prijs. Zo worden verrassingen achteraf voorkomen.

3. Plan van aanpak

Wanneer je een nieuwe website wilt maken is een goede voorbereiding het halve werk. Je wil niet halverwege het maken van je website ontdekken dat iets niet klopt en opnieuw moet beginnen. Daarom is het goed om vóórdat we beginnen het plan van aanpak voor de bouw van de website te maken. Dit gaan we samen via (online) sessies voorbereiden;

  • Doelgroep analyse, zodat de website aansluit bij je doelgroep
  • Zoekwoorden analyse voor de online vindbaarheid van je website (SEO)
  • Call to actions bepalen
  • De website structuur uittekenen
  • Projectplanning, wat gaan we wanneer doen?

4. Aanleveren content, foto’s en teksten.

Je kunt de tekst voor je website zelf aanleveren of ik kan een tekstschrijver inschakelen. Goed geschreven tekst is belangrijk voor een succesvolle website. Niet alleen voor het overbrengen van de informatie aan de bezoekers, maar ook voor de vindbaarheid in zoekmachines. De foto´s en/of illustraties zijn belangrijk voor de uitstraling van de website. Als er nog weinig beeldmateriaal is kan ik helpen bij het vinden van goed beeldmateriaal via stockbureaus of we kunnen eventueel ook een fotograaf inschakelen.

5. Ontwerp

De ontwerpfase, nu krijgt je WordPress website echt al een beetje vorm! Ook hierbij zullen wij meerdere keren (online) bij elkaar zitten zodat we je feedback kunnen verwerken om tot een door jou goedgekeurd webdesign te komen.

6. Bouwen van de website

Het is tijd om je site te bouwen! Tijdens de bouw kun jij via een testomgeving de voortgang zien zodat je deze kunt volgen en tussentijds je opmerkingen kunt geven. Je website wordt gebouwd in het content management systeem WordPress, de grootste en best ondersteunde CMS die er is.

7. Testen en feedback

Voordat de site ‘live’ gaat, zullen we alles uitgebreid testen om er zeker van te zijn dat alles werkt. Eventuele feedback van jouw kant wordt meegenomen om tot een resultaat te komen waar jij ontzettend blij mee bent. Jouw eigen succesvolle WordPress Website!

8. Live to the moon!

Het leukste moment, de lancering. Na de testfase wordt de website opgeleverd en van de testomgeving verhuisd naar de definitieve plek. Je kunt je site delen met al je netwerken. Je bent live!

9. Training WordPress

Alles zelf kunnen aanpassen is wel zo’n fijn idee, ik leer je in een korte training de basis van WordPress hoe je zelf content kan aanpassen. Gratis en voor niets.

10. En als je nog vragen of hulp nodig hebt?

Je mag mij altijd bellen of mailen. Ik bied ook onderhoudspakketten aan waarmee ik je leven een stuk makkelijker maak. Wanneer je zelf de site wilt beheren sta ik natuurlijk ook paraat om je te helpen. Zo ben jij verzekerd van goede support voor jouw WordPress website.

Klinkt goed? Let’s go!